Cabinet logopedic in sectorul 3, zona Dristor. Experienta de 15 ani in logopedie si psihopedagogie speciala.

Programeaza acum o consultatie gratuita pentru o evaluare sumara si consiliere logopedica. 0731.015.327 / cabinetlogopedic@gmail.com

Viziunea si Valorile mele


Cred ca misiunea oricarui educator este aceea de a inspira si de a forma nu doar abilitati, ci si caractere. 

Una din cele mai bune decizii pe care am luat-o a fost aceea cand am schimbat gradinita la care sunt inscrisi copiii mei. Motivul schimbarii a fost acela de a oferi indrumare de calitate copiilor in timpul petrecut de ei la gradinita.

Am avut astfel sansa de a cunoaste 3 educatoare minunate, fiecare avand cate o calitate mai pronuntata si care sunt modele de urmat si pentru mine. Au multe calitati in comun, iar cea mai importanta este modestia.

- Drusila: Mi-a inspirat caldura si apropiere sufleteasca, materna. Intodeauna cu zambetul pe buze, intodeauna ne-a incurajat si stim ca se roaga pentru noi.
- Alina: Este o luptatoare, un pedagog tipicar, in sensul bun al cuvantului, pasionata de educatie, sensibila si exigenta in acelasi timp, buna organizatoare.
- Lucica: Sincera si cu asteptari inalte, in orice problema ne-a indemnat sa comunicam cu copiii nostri cat mai mult, mai ales asupra problemelor sensibile de adaptare, comportamente si respectarea regulilor in colectivitate.

Cel mai important este ca simt ca aceste educatoare sunt surse de inspiratie, modele vii, pline de valoare si pentru copiii mei, nu doar pentru mine.

Valorile pe care imi bazez activitatea psihopedagogica sunt:

1. Comunicarea. Consider ca la baza oricarei relatii de succes se afla o comunicare bazata pe feed-back, deschidere si caldura sufleteasca din care invatam si crestem impreuna.

2. Parteneriatul. Impart intotdeauna cu familia copilului succesul demersului terapeutic. Implicarea activa a familiei, realizata prin indrumare si temele pentru acasa este unul din "secretele succesului". Parintii si uneori chiar fratii si surorile sunt "logopezii" de acasa. Intotdeauna felicit parintii pentru eforturile depuse si pentru succesul terapiei. Si, pe langa faptul ca parintii sunt partenerii mei, parintii se mobilizeaza si devin cei mai importanti parteneri ai copilului lor.

3. Investitiile corecte. In ziua de azi nu este usor sa fii parinte. Petrecem din ce in ce mai mult timp investind timpul nostru in tot felul de preocupari mai mult sau mai putin obligatorii ce ne rapesc timpul de calitate petrecut in familie.

Avem nevoie sa ne oprim un pic si sa filtram la maxim timpul pe care il investim in diverse activitati si sa ne intrebam: - imi aduce aceasta activitate un timp de calitate petrecut in familie? - daca nu, pot renunta la aceasta sau reduce timpul dedicat acestei activitati?

Timpul nostru, atentia, dragostea si educatia de calitate sunt cele mai importante mosteniri pe care le putem lasa copiilor nostri. De fapt, acestea sunt investitiile corecte si cele mai importante.

Am dezvoltat acest subiect al investitiilor corecte intr-un articol dedicat. Te invit sa-l descoperi aici.

4. Invatarea continua. Intalnirea cu copiii ma provoaca sa invat, sa creez si sa adaptez informatiile la nivelul lor de intelegere si de acceptare. Este foarte important ca si parintii trec prin acelasi proces de invatare.